Att följa sitt hjärta

Hur många gånger har vi inte hört att det är viktigt att följa sitt hjärta. Hur många gånger har inte logiken och normer fått ta över? Vi har gjort det som förväntats av oss. I stället har vi förringat det hjärtat vill säga, eftersom hjärtats röst ansetts flummig och inte tillförlitlig.

Alldeles för många gånger har jag blivit upplärd i att hjärtat inte är något att lita på. Det gjorde att jag kom att glömma bort det och jag invaggades i en falsk tro nämligen, att drömmar är något förgängligt och inget du ska tro kan bli möjligt. Drömmar är en illusion skapad av ditt hjärta för att du ska tappa förankring i det som betraktas som verkligheten. Mina drömmar har alltid varit levande inom mig, sällan har jag berättat om dem men helt kvävda var de aldrig. Det beror helt enkelt på att den rådande normen jag fostrades i gjorde det gällande att det inte var möjligt att göra dem till verklighet. Ändå djupt därinne visste jag att det inte var sant!

De senaste 3 åren har jag fått tänka om. Drömmar är möjliga och vi kan verkligen skapa den verklighet vi alla vill ha. Just nu i skrivande stund gör jag verklighet av min och dessutom följer det mitt hjärtas röst. På senare tid har jag aktivt arbetat med att lyssna till mitt hjärta och det har dessutom visat sig att hjärtat många gånger är mycket klokare än jag i själva verket trott. Om jag tidigare lyssnat till mitt hjärtas röst hade utmattningen aldrig skett.

Dock har jag under den här resan förstått att allt sker av en anledning och den händelse som utlöste min slutliga utmattning var tvungen att ske. Ske för att jag skulle ändra riktning och följa den väg som finns djupt därinne i mitt hjärta. Det svåraste har dock varit att släppa taget om det som mitt hjärta egentligen vill ha. Resan har börjat och jag är på väg mot det målet jag har. Under tiden stannar jag sakta upp och lyssnar till det hjärta som slår. Ibland frågar jag om råd. En sak är säker mitt hjärtas röst ska från och med nu vara en ständig del av mitt liv. Sedan får vi se i vilken riktning det kommer leda mig.

Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s