Att vara här och

Häromdagen insåg jag att de senaste veckornas meditation, verkligen gett effekt. När jag igår fick ett tråkigt besked lyckades jag med en meditativ promenad i skogen vända det till något bra.

Utifrån att jag gick och bestämde mig för att andas och njuta av omgivningen där och då. Hade jag hört någon säga det till mig för ett halvår sedan hade jag säkerligen betraktat och gått därifrån. Det fick mig att tänka på Basket tränaren Jim vars styrka alltid varit att vända just motgång till något bra. Detta genom att ofta fokusera på det som fungerar. I min undervisning tycker jag att det är viktigt att fokusera på det som eleverna gör bra, när de har vant sig vid det brukar resultaten komma fortare än anat.

Nåväl, jag själv har inte alltid levt efter den devisen och tittar jag historiskt går det inte räkna alla nätter som jag legat vaken. Ältat och tryckt ner mig själv för mina misslyckanden. För några veckor sedan träffade jag en person som berättade för mig att sådan som du tror man ju aldrig kan bli utmattade. Vet att jag berättade det för min läkare som sade: Det är precis sådana som du, som blir utmattade! Högpresterande, tar på sig för mycket ansvar och sätter andra före sig själv.

Nu har jag i alla fall tvingats att dra i handbromsen och det är faktiskt så att det är riktigt utvecklande och roligt. Idag är en oerhört vacker dag och efter att ha grottat ner mig ett antal timmar i Rohingya konflikten är det dags för egen tid. Tid som jag ska utnyttja till en promenad. I kväll väntar en healing med min Coach Camilla, som kommer kräva att jag är här och nu. Det ser jag fram emot.

Njut av dagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s