Vasaloppet

60BF10DF-D3B3-4FF7-BEB5-9CA204F9059E

Idag har många begett sig ut för att åka från Sälen till Mora. Det såg ut att vara ett förhållandevis tungt före. Vasaloppet ett minne av Gustav Vasas skidtur när han var på väg att hämta hjälp i Norge. Detta lopp kom att bli betydelsefullt och de första konturerna av den svenska nationalstaten skulle formas. Vissa spår av av Gustav Vasa finner vi än idag i vårt samhälle. Inte minst kom han att bilda län där landshövdingarna hade till uppgift att bevaka så den svenska kronan fick in sin skatt.

Det politiska systemet har förändrats mycket sedan dessa dagar, dock beslutade den enväldiga kung Gustav Vasa att han även skulle vara överhuvud över kyrkan. Därmed separerades den svenska statsapparaten från kyrkan.

Idag befinner jag mig i skrivande stund på Olof Palmes plats och ska bevittna det första mötet med en ny S-förening som tänker verka för de hedersutsattas rättigheter i det svenska samhället. Att lyfta upp dessa frågor till en högre nivå i samhällsdebatten. Faktum är att dessa frågor snarar drivit mer bland de liberala, men nu är det alltså dags att även en gruppering från S tar tag i detta. Med i styrelsen sitter flera personer med mycket god kunskap om dessa frågor. Ser därför med spänning fram emot hur deras första möte kommer att se ut.

Önskar er en fin söndag😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s