Uranus

Till minne av Berlins Judar som utrotades under Andra Världskriget

Idag är en stor dag rent astrologiskt. Vår nytänkande planet, som får allt att ske plötsligt beger sig in i Oxens tecken. Senast den befann sig här växte sig fascismen och nazismen sig stark i Europa. Utvecklingen av atombomben ägde rum, vilket var en förödande utveckling.

Det är visserligen något vi sett allt mer de senaste 10 åren, att dessa former av fascism och nazism fått allt större inflytande. Vidare har de även kunnat att blivit förhållandevis legitimerade, vilket är förvånande. Inte sällan förvånas jag också av att partier som Sverigedemokraterna aldrig behöver stå till svars för något. Snarare kan de bara berätta vad de har för så kallade lösningar, vilket är väldigt få om vi ska vara ärliga. Sveriges Statsminister uttryckte det riktigt bra: Sverigedemokraternas budget är ett fall för Lyxfällan och det är sant både nationellt och lokalt.

Häromveckan roade jag mig med att läsa deras partiprogram, vilket snarare är en narration av hur de anser att Sveriges historia sett ut. Det innebär att de framställer historien ur sitt eget perspektiv, vilket många historiker starkt skulle ifrågasätta. SD beskriver också gärna vad de anser att alla problem i Sverige egentligen beror på. Det vet vi ju alla vad de åsyftar, Den alltför generösa flyktingpolitiken. Inte minst från länder som SD inte anser har samma kulturella bakgrund. Det innebär också att personer som anser sig stå för ett inkluderande, jämställt land med ekonomisktillväxt, således inte gynnas av Sverigedemokraternas politik.

Ofta tillämpar de egna definitioner av begrepp som de gett en egen innebörd i syftet för att se trovärdiga ut, vilket kan anses väldigt problematiskt. Läser man partiprogrammet noga och analyserar det syftar det till att egentligen skicka hem invandrare som inte anses assimilerade i samhället. Jämställdhet mellan könen är inget att eftersträva och de ser gärna en återgång till sambeskattningen. Sambeskattningen som kvinnliga företrädare inom Lo-kollektiv, S och grupperingar slet hårt för att få bort, eftersom det minskade kvinnans självständighet samt karriärutveckling.

Min förhoppning är dock att Uranus tid i Oxen under de kommande sju åren ska ge oss nya teknologiska lösningar som gynnar klimatet, skapa en politik som för samman människor och ge oss människor verktyg för att se varandra med kärlek och förståelse. Det är min fasta övertygelse att det vore det bästa för oss som bor här på Moder jord.

Önskar dig en fortsatt bra dag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s