Ödets ironi

För några veckor sedan hade jag ett möte i vår vackra huvudstad. Jag satte mig därför i bilen och begav mig iväg längs E4. Väl framme parkerade jag bilen och gick till mitt hotell, som jag noga valt eftersom det skulle vara nära till platsen där mötet skulle äga rum.

Jag gick fram till desken för att checka in och väl framme säger jag mitt namn. Receptionisten frågar efter mitt namn igen och jag säger det igen på ett övertydligt sätt. Hon tittar på skärmen och ber om bokningsnumret. Hon tittar upp på mig och säger: du vet att du bokat rum om en månad. Svaret var givetvis NEJ, så jag fick vackert betala för ytterligare en natt.

Därefter ska jag bege mig ut på en promenad och inser att ett resturang besök skulle vara nödvändigt. Kommer fram till restaurangen och den är fullbokad. Det är nämligen Alla hjärtans dag, vilket är en populär händelse i huvudstaden. Nåväl jag hittar en plats att äta till slut och väl tillbaka på hotellet sätter jag mig ner i lobbyn. Tittar på alla kärleksfulla par och känner mig tämligen ensam.

Då kommer plötsligt det där mailet som berättar att mötet dessvärre är inställt på grund av sjukdom. Bryt ihop tänker jag för mig själv efter att ha åkt bil 3,5 h betalat för två hotellnätter helt i onödan. För att morgonen därefter åka ytterligare 3,5 h i bil hem utan att det gav det resultat jag önskat.

Då ringer plötsligt en kär vän som säger: Men det måste ju vara ödet, som helt enkelt ville att du skulle åka till Stockholm igen om en månad eftersom du älskar att vara där. Ja, det var det nog för denna veckan bär det av mot vår Kungliga huvudstad igen. Motgång blev alltså plötsligt en trevlig möjlighet att spendera tid på en plats jag älskar. Allt kanske inte blir som man tänkt men det kan bli väldigt bra ändå.

Önskar er en fin söndag:).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s