Project

När jag för 2 år sedan hamnade i Sidas tält under Almedalsveckan beslutade jag mig för att inte fortsätta mina historiska studier till Masternivå. Istället valde jag Uppsala Universitet och Master in religion, peace and conflict. Kom också in på Campus ska nämnas, vilket vissa i min omgivning trodde jag sökt medvetet:))

När jag började där hade jag en uppfattning om att det skulle bli svårt för mig att klara det. Minns den första obligatoriska veckan med glädje, men även en känsla av otillräcklighet. Många hade rest in från andra länder och var redan verksamma inom hjälporganisationer. Något jag inte alls hade erfarenhet av. Visste kanske inte heller riktigt varför jag hade påbörjat heller, när det mest naturliga för mig hade varit att fortsätta med välfärdspolitik och historia. I slutändan brukar det dock landa och falla på plats.

Dock kan jag sammanfatta dessa 1,5 är på ett mycket positivt sätt. Jag har fått utvecklas som skribent och kommunikatör. Mött respektfulla och fina kamrater, som stöttat och varit hjälpsamma. Utvecklat kunskaper om konflikter och dess orsaker, men inte minst hur religionen förändras i takt med omvärlden och hur bunden den är till kulturella kontexten. Nu skriver jag exempelvis om Rohingya konflikten där vi stöter på den kulturella och politiska yttringen av exempelvis Buddhismen. Även den veka statens problematik.

Några andra projekt som legat mig varmt om hjärtat var när jag fick möjlighet att intervjua Bengt Säve Söderbergh, som deltog i Sveriges support av ANC under appartheid regimen. Mitt sista projekt som avslutades i Januari behandlade hederskulturen och dess problematik. Då fick jag inte minst inblick i Gapf:s oerhört fina arbete. I det projektet mötte jag också Sara Omar, vars bok jag gärna vill tipsa om du vill lära dig mer om hederskulturens konsekvenser. Avslutningsvis har alla dessa projekt varit väldigt inspirerande och framförallt roliga. Att få möta människor, som brinner för förändring på ett ärligt och genuint sätt är en sann glädje. Sanna hjältar som kämpar för rättvisa och mänskliga rättigheter. Tack, också till er som ställt upp för mig i mina olika projekt!

Önskar dig en bra onsdag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s