Fredagsfika och häxor

Go Fredag på er! Det är alltid något speciellt just med fredagar och på de arbetsplatser jag har haft förmånen att arbeta är fredagsfikat centralt. Av någon konstig anledning är det alltid lite extra mysigt att slå sig ner vid fika bordet och språka med sina kollegor. Själv, borde jag tagit mig i kragen och besökt mina kamrater idag men av någon märklig anledning dyker det alltid upp något annat.

Hur som helst vet jag att de suttit och mumsat i sig fika ändå och haft en mysig stund. För min del ägnades förmiddagen åt arbete vid datorn, men med en kopp kaffe och en RAW-Dammsugare. Eftermiddagen ska ägnas åt lite mer skrivande och ett välbehövligt Yoga-pass, eftersom det inte passat min kropp och själ tidigare denna vecka.

Något annat roligt hände igår när jag var och fixade min fransar hos min frans-terapeut var att vi började prata om Häxor. En person berättade för mig häromdagen att den i ett tidigare liv varit häxa och skyndade sig snabbt med att tillägga att hon varit snäll. Jag kontrade då med att tillägga att alla Häxor var snälla och tjänade ett mycket viktigt syfte. De hade ett väldigt viktigt uppdrag att hjälpa människor med sina helande örter och salvor. Dessvärre fick de ett felaktigt rykte, vilket är beklagligt. Det berodde bland annat på de oroliga tider som var under 1600-talet. Tider då man letade efter syndabockar. Då människor plågades av krig, svält och fattigdom, vilket anses vara en orsak till häxprocessen.

Hur som helst hade den här personen fått till sig att den borde börja med salvor och andra läkande örter, vilket ligger helt rätt i tiden. Personen visste inte riktigt hur den skulle gå tillväga, men vi konstaterade att den kommer få all den information som krävs för uppdraget. Våra läkemedel idag är enbart en quick-fix och kräver ofta att vi tillsätter fler substanser som kroppen egentligen inte behöver. Därmed inte sagt att du ibland behöver dem också, men tittar vi på exempelvis Asien ser vi att den gamla traditionen gällande medicin lever kvar parallellt med den ”nya”. Något, som vi med all säkerhet kommer se växa sig starkare i Västradelen av Europa också. Inom yogatraditionen förespråkas också de gamla traditionerna i första hand. Så länge leve Häxan och hennes helande kunskaper.

Önskar dig en fin fredag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s