Astrologi och meditation

För oss som befinner oss i sammanhang där astrologi, yoga och meditation är givna inslag, ser vi snarare att just astrologi ofta är något som ifrågasätts. Det tycker jag är väldigt tråkigt eftersom det är betydelsefullt för så många människor. Tittar vi exempelvis på mellanöstern ser vi att traditionen snarare bjuder på ett födelsehoroskop till den nyfödda.

I vår del av världen var de katolska munkarna experter på just astrologi. När vetenskapen dock fick fäste och företrädesrätt ansågs den föråldrad och förlegad. Dock vet vi utifrån ett historiskt perspektiv att den var betydelsefull långt mycket längre än vår nuvarande snäva syn på vetenskap och så kallade bevis. Tidigt i våras träffade jag en mycket bekymrad astrolog som blivit illa ansatt och där det fördes resonemang som gjorde gällande att den inte kunde anses trovärdig. Det anser jag är ytterst beklagligt eftersom jag möter så många människor som denna fantastiska astrolog hjälpt samt även mig själv. När jag exempelvis fick se min livsväg blev det betydligt lättare att acceptera att mycket varit så svårt, vilket var en del av de prövningar jag skulle gå igenom. Det ena behöver alltså inte utesluta det andra. Vad jag/du väljer att tro på är din sanning, men den behöver inte nödvändigtvis föras över på andra.

Tittar vi på meditationens effekter så visar forskning att det bidrar till stressreducering, bättre minneskapacitet och en allmänt bättre hälsa. För mig är både astrologin och meditationen givna inslag i mitt liv. Det jag däremot behövde längre tid för att ta till mig var meditationen. Den har gett stora effekter och jag mediterar dagligen och upplever att jag skapar en betydligt bättre balans inom mig. Yogan i sin tur bidrar till både mindfulness-att vara här och nu, men hjälper även den fysiska kroppen att bli av med blockeringar samt bli smidigare.

Själv har jag haft ryggbesvär sedan lång tid tillbaka, men yogan har gett mig möjligheter att lindra dem. I början stretade kroppen emot och det gjorde väldigt ont, men med lite tid och tålamod har det blivit betydligt bättre. Kiropraktorn ville inte att jag skulle Yoga först, eftersom det ställde till det för ryggen. Yogan har ofta en väldigt vacker syn där den betonar att just kropp och själ hänger ihop, även en annan typ av medicin än vad vi är vana vid i västerlandet. Det kanske är något vi bör fundera över och snarare lära av.

Effekterna av alla dessa inslag är nog sammanfattningsvis att jag blivit betydligt bättre på att vara här och nu. Med det sagt så är det viktigt att vi alla utifrån våra förutsättningar finner det som vi mår bäst av helt enkelt, sedan vad andra tycker är inte speciellt viktigt.

Hoppas du njuter av denna underbara tisdag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s