Märkeskläder

Att tillhöra det Socialdemokratiska partiet och tycka om dyra märkeskläder anses inte vara legitimt och definitivt inget man bör skylta med. Kan nog inte räkna alla gånger jag fått höra den synpunkten faktiskt. Jag kommer dock likt Lilla My gå emot strömmen och göra dagens största erkännande.

Jag älskar dyra kläder och tycker att de är vackrare samt mer välgjorda. Idag har jag haft förmånen att efter min 40 års kontroll botanisera bland svindyra märkesjeans. Jeans från Italien och sydda i fabriker med god arbetsmiljö samt kollektiv löner. Att få titta på sömmar, trots att jag inte kan sy (JAG MENAR DET VERKLIGEN) höra vilka olika material som använts. Vad designerna har tänkt när den skapat dem, vilka olika slitningar respektive färg på trådar som använts för att skapa variation och personlig design. Är något som gör mig genuint lycklig!

Det innebär dock inte att jag har synpunkter på andras klädsel överhuvudtaget eller tänker på den om jag ska vara ärlig. Vet inte hur många tillfällen jag fått beröm för min egen klädsel, men kommit på att jag typ aldrig gett en liknande kommentar. Det beror inte på att jag är oförskämd, utan att jag tycker om kläder för min egen skull och lägger sällan märke till vad andra har på sig. Däremot kan jag springa in på Varuhus eller i min favoritbutik och bli helt betagen i de olika klädesplaggen.

Ett resultat av mitt klädintresse är givetvis att min garderob är väldigt fylld. För fylld enligt vissa i familjen. Är det dock något jag upptäckt är att det är betydligt mer värt både personligen och för miljön att lägga ner pengar på varje inköpt plagg. passformen tenderar att bli bättre, materialen är av betydligt bättre kvalité och plaggen håller betydligt mycket längre, vilket är bättre för miljön. Så, idag slår jag ett slag för dyra och välskräddade kläder som håller flera säsonger. Jag ger också en stor eloge till min favoritbutik, för ett utmärkt sortiment.

Önskar dig en fortsatt fin torsdag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s