Påskfirande och hemlöshet

De som känner mig väl vet att några dagar i huvudstaden alltid gör mig väl. Tänker också att något privilegium bör man väl åndå ha vid utmattning…. 😉Sagt och gjort fick jag en välbehövlig helg i ett Stockholm som badade i sol samt värme.

Det tråkiga är dock att behöva återvända till verkligheten och Småland idag. Dock finns det de som har det värre😏Att strosa runt och titta på omgivningar samt alla människor är väldigt trevligt. Under gårdagen beslutade vi att bege oss söder ut. Vi hamnade efter ett antal kilometer på Medborgarplatsen där Bajern supportrar förberedde sig inför hemma match.

Det rådde en synnerligen härlig stämning och Medborgarplatsen kryllade av olika typer av människor. När vi väl placerat oss i en loungesoffa, insåg vi att att det var matutdelning till de hemlösa, som pågick två meter ifrån oss. Där stod de på rad och fick tallrikar med soppa samt påskmat att äta.

Viss mat åt de direkt medan annan mat de kunde spara stoppade de i en speciell påse. De hade väldigt god struktur och verkade vara väl förtrogna med vad som kunde sparas och hur packningen med deras tillhörigheter skulle hanteras. Någon stans upplevde jag att kontrasten blev väldigt stor. Särskilt mot dagen innan när vi suttit på Stureplan där Hermes armband och Gucci väskor trängdes för att armbåga sig fram till den där rätta platsen i solen.

De hemlösa människorna däremot som lever under dessa omständigheter uppvisade en grym solidaritet. De delade med sig och när någon suttit en stund på bänken en bit framför oss lät de en annan person sitta. Det var alltså inget snack om att man inte stod upp för varandra.

Och medan jag smuttade på min välkylda Aperol spritz delade de broderligt/systerligt på sin varma 7,2. Hur som helst insåg jag än en gång att jag borde vara så Tacksam för allt jag har. För även om det kan tyckas vara långt bort, så skulle vi under olika omständigheter kunna hamna precis där på bänken. Utanför ett socialtskydds system och livet slaget i spillror.

Så detta inlägg är ett sätt att till viss del lyfta er, som samhället svikit och det är därmed en skam att vi tillåter det.

<Hoppas ni läsare haft en fin påsk och ursäkta min frånvaro:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s