Energi och turbulens

Både idag och går var min energi på en förhållandevis bra nivå. Tacksam🙏 och glad över detta inser jag dock att det där bakslaget kan komma. Så, lite klok känner jag mig nu när jag bredvid min snarkande hund skriver några rader till dig😉

Inser att gårdagens inlägg skapat lite turbulens, men det är just meningen med denna plattformen att jag ska kunna uttrycka och förmedla mitt budskap. Jag är verkligen för religionsfrihet och vet att tro är betydelsefullt för människor. Jag respekterar det och räknar med att andra ska göra likadant gällande min tro på andlighet och astrologi. Det innebär dock att jag är i den starka övertygelse om att stat och religiösa samfund ska vara separerade. Religionen ska därmed inte ha någon inverkan på vare sig politik eller lagstiftande.

Det demokratiska samhället ska bygga på förtroende för de demokratiska institutionerna och övriga samhällsfunktioner. Vidare är det något vi måste värna om och dessutom känna stolthet för att förtroendet ändå är så högt i Skandinavien som det är. Demokrati processerna i Sverige påbörjades först under Frihetstiden då parlamentarism och tryckfriheten grundades. Det var sannerligen inga enkla processer och det var många som fick lida för att försvara inte minst tryckfriheten.

Ett demokratiskt samhälle gagnas inte av att vissa grupper förtrycks av patriarkala strukturer på något plan. Det innebär att vi starkt måste ifrågasätta när grupperingar använder sig av den argument som att de har den ”rätta” tros uppfattningen och att deras tolkning är den som ska ha företrädesrätt och att kvinnor ska lyda under mannen. Jag vet kvinnor som lever under dessa omständigheter och det är inte så det ska vara i ett samhälle där alla ska vara lika mycket värda.

Därmed är min fasta övertygelse att det är viktigt att lyfta dessa frågor, eftersom det i grund och botten handlar om att vi ska följa deklarationen för mänskliga rättigheter. För att kunna följa den måste vi därmed synliggöra det som inte är i riktlinje med deklarationen.

Under dagen har jag förutom ett härligt intervall pass ägnat mig åt just Mänskliga rättigheter. Lagade dessutom nyttiga pannkakor, vilket var uppskattat.

Önskar dig en fortsatt bra dag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s