Den ständige skribenten

Innehåller reklam för Blogg-Boss Masterclass

Ända sedan jag lärde mig skriva har jag alltid älskat det. I bland kan jag precis som alla andra uppleva att det kan vara motigt och tungt. Det finns egentligen enbart ett botemedel och det är faktiskt att börja skriva.

Det var precis detta motiga som jag upplevde igår. När jag väl hade satt mig ner och börjat, då kom flödet och den där wow-känslan infann sig nästan omedelbart. Att just bara börja skriva oavsett om det är en inlämning eller ett inlägg är det allra viktigaste. Efter en stund kommer ofta inspirationen och tiden flyger iväg.

Helt uppriktigt tycker jag att det är roligt med inlämningar och det beror helt enkelt på att det finns så mycket att lära. Min starka sida är just att komma på idéer, medan språket ofta är en bit som jag måste arbeta lite mer med. Vi har alla våra starka sidor och den kreativa sidan att leka fram budskap är helt enkelt min.

I mitt yrkesliv har jag mött personer som tycker att det är kämpigt med just skrivande. Min erfarenhet är att det ibland beror på att personer är rädda för att misslyckas. Andra gånger som vid exempelvis rapporter och PM är det ofta svårt för dem som tycker läsningen är jobbig. Jag har sagt det förr och skriver det nu igen läsningen är en av de allra mest grundläggande kunskaperna som alla måste utveckla. Det finns ingen genväg, utan egentligen borde det vara varje förälders viktigaste uppdrag varje dag att se till så barnen läser. Det krävs genomsnitt 2500 h för att bli en god läsare. De timmarna kan inte skolan och samhället stå för. En god läsare har betydligt lättare att utveckla förmågor och kunskaper samt finna glädje i att uttrycka sig. Att kunna uttrycka sig i sin tur skapar glädje för den enskilda individen.

Ibland kan många uppleva ett motstånd och en ovilja mot att läsa, men det är precis samma sak som med skrivandet. Det handlar om att börja och sedan kommer det gå lättare och lättare.

För er som är intresserade vill jag också tipsa om Helena Biehls Blogg-Bosshttps://blogg.amelia.se/helenashoroskop/category/blogg-boss-masterclass/ om ni vill ha tips på kloka råd eller dela med er av dem till era elever/barn för att inspirera till läsande och skrivande.

Allt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s