Att vara en liten del

Innehåller reklamlänk. Sista dagen för anmälan till Blogg-Boss Master https://blogg.amelia.se/helenashoroskop/category/blogg-boss-masterclass/

I helgen har jag haft ett utbildningsuppdrag där jag inte minst pratat om Sveriges historia under 1900-talet. Hur vi kom att utvecklas från ett underutvecklat land till ett av världens mest välmående.

Det jag känner en sådan tacksamhet över är att människor blir tacksamma och glada över att påminnas om alla de oerhört viktiga välfärdsreformer som Socialdemokratin banade väg för. Ändå slås jag av hur vi många gånger söker efter fel och brister i det parti och den ideologi, som förändrade livsvillkoren för så många. Är faktiskt ganska märkligt, med tanke på allt vi åstadkommit tillsammans.

Hur vissa faktiskt menar att det anses fult att vara sosse och hur människor försöker visa att vi är ett förlegat samt föråldrat parti. Visst har vi strukturer att arbeta med, som alla andra. Vi behöver påminna oss om de normer och värden som faktiskt ligger till grund för den underbart fina ideologi utifrån vi grundat detta välfärdssamhälle på. Nämligen ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE. Vi är fortfarande en rörelse att räkna med och det finns viktiga frågor som väntar på oss.

Dock kan vi inte förändra det så som vi gjorde en gång i tiden. Av den enkla anledning att mandaten i Sveriges riksdag inte ger oss den möjligheten. Däremot kan vi sprida och påminna oss, om allt det fantastiska arbete vi gjort och kommer göra. För oavsett mandat i riksdagen är vi en levande rörelse i allra högsta grad. Där varje individ räknas och är viktig, eftersom det var på grund av det tankesättet vi en gång valde att organisera oss. Organiseringen kom att bidra till just möjligheten att bygga det starka och fina välfärdssamhälle vi ser idag. Där ser vi också att ideologi spelar roll, för det är den man i grund och botten baserar de politiska reformer som ska genomföras på.

Min förhoppning är givetvis att alla med rösträtt verkligen tänker till så att de lägger rösten på den person i EU-valet, vars värderingar grundar sig på det EU och samhälle du vill ha. Alla är en liten del av alltet och en liten röst kan därmed göra stor skillnad.

Önskar dig en fortsatt fin Söndag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s