Kvinnor vi måste stå upp

Ja, det är knappt så jag tror det är sant. Nu har konservativa krafter gjort det igen. Nämligen nekat kvinnor rätt till sin egen kropp. En självklar mänsklig rättighet!

Ändå har delstaten Alabama beslutat att kvinnor som genomför abort ska dömas till fängelse. Jag kallar det värdekonservativa krafter och den kristna högern i länder som USA är inte att leka med. Att USA inte står bakom mänskliga rättigheter är ingen nyhet. För någon vecka sedan såg vi KD ledningen hänga med sådana typer av organisationer där nekad rätt till abort anses vara en självklarhet.

Min fråga är varför? Det är helt obegripligt att vi idag 2019 ska ha mörka krafter som vill förminska kvinnan. Till saken hör att detta kan likställas med ett förtryck av kvinnors rättigheter. Hederskulturen där kvinnor förtrycks och får sin frihet begränsad är lika vanlig inom värdekonservativa kristna församlingar och sekter, som inom andra religioner.

Senast igår läste jag en artikel om hur kvinnor och flickor exempelvis förtrycks på ett likartat sätt inom just Jehovas Vittne. Ett förtryck som kan likställas med hederskontexten, ändå låter vi det fortgå. Frågan är hur långt man kan gå i bekostnad på andra med hjälp av att tillämpa någon slags religiös tolkning som gjorts för att gynna egna intressen och legitimera dem. Förmodligen väldigt långt!

Dags för oss kvinnor att stå upp och gå ihop för att sätta stopp på konservativa och patriarkala strukturer, som vill neka oss vår rätt till vår egen kropp. Nu när jag ändå är igång, vill jag också passa på att påminna om att det inte enbart är konservativa krafter inom KD, som står för minskad aborträtt. Det gör även Sverige Demokraterna, som vill minska den rättigheten liksom andra likvärdiga och jämställda rättigheter för kvinnor.

Så, åter igen tänk noga vilka organisationer du stöttar och vem du kommer lägga din röst på i EP-valet. Ett parti som på riktigt står upp för alla människors lika värde eller inte. Valet är ditt och i mitt fall råder inga som helst tvivel. Jag röstar på ett parti som står upp för alla människors rätt och jämställdhet!

Önskar dig en fortsatt bra dag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s