Mansgrisar och nyhetsbevakning

In i det längsta tänkte jag inte kommentera det som skett de senaste dagarna. Det blir så tydligt och rapporteringen tenderar att bli enahanda. Jag menar det kan inte komma som en blixt från klar himmel att SD har en extremt taskig kvinnosyn.

Att kvinnorna snarare petas för att manliga företrädare ska räddas. För det är vad det handlar om. Deras toppkandidat känd för att vara ansedd som den ”vanliga” killen ( inte min åsikt, men har dessvärre hört den allt för många tillfällen),som står upp för vanliga människor har begått ett övergrepp och det tystas ner i ett år. Intervjun där den stackars kvinnan tvingas att ställa upp är rena parodin. Jag nyper mig själv i armen och undrar, händer detta på riktigt?

Återigen ser vi hur SD tycks komma undan med att inte agera, visst ifrågasätts det, men det är egentligen ingen i media som rasar. Snarare verkar rapporteringen gällande övergreppet handla om att beskriva SD:s ovanliga och klantiga hantering av ärendet.

Å andra sidan verkar det som att media ser det som något självklart eftersom vi har vant oss vid SD: representanters överträdelse. Det är inte för inte deras riksdagsbänk är den mest kriminella. Att partiet inte står för jämställdhet eller kvinnors lika rätt eller för den delen rättigheten till sin egen kropp är inget nytt. Vidare skriver partiet i sitt partiprogram att de vill återinföra sambeskattningen, vilken inte är något annat än en kvinnofälla och att i frånta kvinnans självständighet. Frågan journalister bör ställa sig som en viktig kugge i ett demokratiskt samhälle. Gör vi ett tillräckligt nyansierat och etiskt arbete med den objektivitet som krävs…

En annan rapportering däremot där media rasar och kräver avgång är den gällande Annika Strandhäll. För vad? Att hon som minister på riktigt och genuint sätt gör sitt jobb, för det är exakt vad hon gör. Hennes största bekymmer däremot är att hon tenderar att vara kvinna och dessutom en duktig sådan.

Nej, skärpning media och givetvis ska Lundgren avgå. Att vi inte kan kräva mer av SD än så här är enbart ett bevis på att vi inte har något behov allas av detta rasistiska och kvinnofientliga parti.

Däremot ska Strandhäll sitta kvar, eftersom hon har skött sitt arbete och inte begått några som helst övergrepp. Heja, dig Annika Strandhäll vi står bakom dig!

Önskar dig en fortsatt bra dag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s