Att dra över 40 års strecket

Ja, nu är det några dagar kvar innan det är dags att passeras det gyllene strecket. Det sker på lördag 12.38, för att vara helt exakt. Vi som håller på med astrologi har ofta kolla på sådant, eftersom det är av betydelse för att kunna tolka och förutse vad som ska ske.

Har egentligen aldrig varit en större fan av just födelsedagar, vilket beror på att under min uppväxt var det aldrig viktigt. Minns när jag läste Susanne Alakoskis Svinarlängorna och hon beskrev hur en typisk födelsedag såg ut. Där man som barn ofta fick höra att det inte var viktigt och hade man tur fick man en ynka liten peng. Gärna med en skuld förmaning, som talade om att det egentligen inte fanns pengar och att detta ynka var allt man kunde bidra med. Det där sätter sina spår och det blir därför inte särskilt viktigt, eftersom det ofta kopplas till att känna sig utanför och annorlunda. Och att det inte är någon idé att ha förväntningar, eftersom de inte kommer att uppfyllas.

För när du kommer till skolan kommer kamraterna ändå fråga vad du fått. Svävande försökte jag ofta svara på frågan, medan jag vred mig och ville bort. Det är klart att kamraterna tyckte det var märkligt att en kompis som bodde i mexitegelvilla och åkte i nya bilar knappt fick födelsedagspresent. Jag är helt övertygad om att det berodde på min mors egen uppväxt i Finland, där det var enormt fattigt efter vinterkrigen. Där fanns ingen ork till att fira eller ge en gåva. Det handlade om att överleva. Det var alltså ett arv hon bar med sig, utan att reflektera över det.

Ur ett eget föräldraperspektiv däremot har jag verkligen gått all in vad det gäller födelsedag och julafton. Jag menar kan man fira, så ska man fira. Mitt barn älskar att fylla år och att få presenter. Jag älskar också när hen blir lycklig över sina presenter.

Ändå kom frågan vad ska du göra på din 40-års dag. Nej, jag vet inte eftersom det inte är särskilt viktigt, kommer jag på mig med att svara svävande och vrida mig. Att vara evig student är också en fördel i Maj, eftersom det är deadlines hela tiden och inget som man kan ifrågasätta.

Jag tycker egentligen inte om att bli firad och det har som sagt sin förklaring. Det roliga är att jag i vanliga fall har en superlång önskelista både på vad jag vill göra, men även köpa. Vissa tycker ibland att den borde ta slut, men inte jag😉🤣

Men när det kommer till födelsedagen, finns det egentligen inga av de önskningar som känns relevanta. Däremot ska det bli skönt att passera det gyllene 40 års strecket och gå vidare mot framtiden.

Först stannar jag kanske upp ett tag och fyller mig med doften av liljekonvalj. Jag brukade alltid plocka en stor bucket konvaljer till min födelsedag, vid min farmors torp och jag älskar den doften. Kanske ska jag äta den där jordgubbstårtan och dricka den där champagnen, så där lite festligt som det brukade vara en gång i begynnelsen när min älskade farmor levde. Dock drack hon inte champagne, hon var liksom skolad i väckelserörelsen.

Önskar dig en fortsatt fin onsdag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s