Förändring kommer inifrån

Igår öppnade jag en bok, som jag fick i gåva. Började titta på alla fina bilder och ögnade igenom texten. Plötsligt läste jag några rader, som träffade mig rätt i hjärtat och det fylldes med så mycket kärlek och inte minst insikter.

Jag vet att jag nämnt det i tidigare inlägg om det där hjulet som kom till mig vid en meditation. Hur det gick upp för mig att jag ägnat allt för många år att springa i hjulet, men glömt navet. Försökte att leva upp till vad andra tyckte. Navet som symboliserar mitt innersta hade skrumpnat.

Vid en annan meditation i veckan påmindes jag om hur mycket jag egentligen älskar att leva. Att jag älskar förändring och utmaningar. Älskar att utvecklas och inte minst att ha roligt. Allt för många år av min tid har jag ägnat åt görandet. Nu, däremot har det skett en förändring och den sker stegvis. Häromdagen tittade jag mig runt i huset och insåg att det behövde städas. Jag konstaterade att det fanns så mycket annat roligare att göra, så jag struntade i det och till saken hör även att kunna koppla bort det. Tidigare hade det aldrig kunnat ske. Då hade jag städat och först därefter kunnat sätta mig ner förutsatt att det inte fanns något nytt måste.

Meditationen och yogan har varit avgörande för att komma till dessa insikter. Genom dem upplever jag en djupare kontakt med mitt inre. Frågar mig själv också allt oftare vad jag vill göra och inte minst det som får mig att må bra. Jag har alltså börjat ta ansvar för mig själv och springer inte längre runt och försöker rädda alla andra. Jag har även rensat bort de relationer som jag inte mår bra av. Tufft, många gånger med väldigt nödvändigt. Trots att vissa har haft synpunkter, har jag aldrig tvekat och det är jag stolt över.

Allt handlar just om att se vad just du behöver. Det kan ingen annan egentligen tala om. Inte ens de som liksom jag förärats med mediala förmågor kan göra det. En period i våras ville jag ha svar och frågade en vis person, som sade att det kan jag inte berätta eftersom det endast är du själv som vet det.

Det finns alltså ingen quickfix för att må bra, men med små steg i rätt riktning kan det bara bli bättre. Så, för dig som inte testat meditation prova gärna att sätta dig ner i 10 min och andas djupa och långa andetag. Ge, det en chans eftersom det kan ta tid innan man kommer in i det och utvärdera efter en period hur du upplever att du mår.

Önskar er en härlig helg:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s