Då har det hänt…

Vissa dagar är bra tills man blir varse av vad som ska ske. Vaknade av att brandlarmets signal om att batteriet var slut ljöd i huset. En förfärad vovve vandrade oroligt omkring. Turligt nog nådde jag upp och kunde plocka ner den, för att ta ut batteriet.

Av någon anledning beslutade jag mig därefter för att gå in på Försäkringskassans sida, för att se hur mitt ärende flöt. Det visade sig att det inte flöt på något vidare. Ringde därmed min handläggare, som meddelade att de skulle fatta beslut i ärendet idag. Till saken hör att jag är deltidssjukskriven och läkaren ville att det skulle vara så under hela sommaren, sedan får vi se hur hösten ser ut.

Handläggaren menade dock att läkarintyget var otydligt och egentligen borde jag kunna anta mig ett arbete som var fritt från stress på typ heltid…Typ mitt i sommaren då? Undrade då vad det var som var så otydligt, en utmattning är liksom en utmattning och återgång till arbete måste ske successivt. Vidare undrade jag om hen kunde precisera, vilken typ av arbete som hen ansåg borde vara passande. Det gick inte, för den informationen fick hen inte gå ut med. Vården däremot var inte ett sådant arbete…

Hur som helst återkopplade handläggaren som menade att läkarens intyg måste kompletteras, eftersom den inte visade vad som var orsaken till sjukskrivningen. Handläggaren skyndade sig dock att berätta att den inte ifrågasatte läkaren alls… Tillåt mig småle. Vidare skyndade sig personen med att säga att det inte var hens fel utan regeringens. Fast det är ni som fattar besluten, konstaterade jag. Sätter er över läkarens ords, trots att ni inte ifrågasätter hens beslut. På riktigt!

På allvar var det exakt vad personen gjorde, att ifrågasätta läkaren och jag menade dessutom att det är märkligt att ett passande yrke enligt försäkringskassan inte kunde preciseras. Undrar fortfarande vad det är. Den här myndigheten har stora bekymmer, det är bara att konstatera och kanske är det ett sådant yrke inom FSK som är lämpligt. Stressfritt, ifrågasätta andra samt kunna gå hem när dagen är slut. Vad vet jag, men i min värld vill jag arbeta med sådant som är givande, typ som inom skolan. Enligt handläggaren är det dock inte ett lämpligt yrke. Jag skulle dock aldrig vilja arbeta inom en myndighet, som utfärdar beslut som slår undan benen på folk. Nej, då vill jag hellre bidra till att bygga upp människor.

Konstaterade att det bästa i alla världar vore att inte bli sjuk samt arbeta heltid. Tänker att jag ska prova det till hösten, vilket nu kommer vara tvunget. Den som lever får se, men jag förstår människors frustration. Det är ingen överdrift och även om detta är en konsekvens av Alliansregeringens beslut, kommer utförsäkrade hamna i arbetsförmedlingens knä, en arbetsförmedling under nedmontering. Vill vi ha ett sådant samhälle? Inte under några omständigheter. Alla kan drabbas och därför har vi Socialförsäkringar, men som det ser ut nu utgår handläggare och myndigheter ifrån att människor enbart vill utnyttja systemet. Vad det är en konsekvens av lämnar jag tillsvidare..

Hoppas du har haft en betydligt bättre dag än jag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s