Midsommar

Dags för midsommarfirande och den ljusaste dagen på året. Solen kommer klockan 18.00 träda in i kräftans tecken på självaste midsommarafton. Midsommar är en tradition som vi firat under många århundraden och som känns väldigt svenskt.

Jag menar nubbe, sill, färskpotatis och inte minst jordgubbar, som liten brukade vi alltid göra en egen midsommarstång. Plocka sju sorters blommor och klä stången. När barnen var mindre var det fullt ös med lekar, skratt, mat och vänner. I år blir det andra bud än vanligt och de där traditionerna är likt mitt liv i konstant förändring. Förändringar orsakade av att inte minst barnen är stora och lever sina egna liv. Det är lite svårt att förstå ibland och önskan om att de ska finnas där som alltid finns kvar. Man vill ibland kunna stanna tiden, vilket högtider ofta påminner mig om.

Samtidigt som det är roligt att de prövar sina egna vingar, hör jag mig själv utbrista: Menar du att du inte kommer äta midsommarlunch med oss. Lite roligt när man plötsligt insett vad man yttrat och skyndsamt skyndar sig att säga: Vad bra då vet jag det. Samtidigt som jag undrar vart alla år tagit vägen. Jag menar inte blir väl jag äldre och inte ni heller för den delen😉

Förändring är roligt, men det tar ett tag för hjärnan att förstå att de inte är 10 år längre. Så, imorgon när bilen rullar mot kusten kommer ingen i bilen att kräva stopp för en mjukglass i Skeppshult. Ska jag vara ärlig var den minst lika uppskattad av mig om inte kanske lite mer än för barnen.

Den stora frågan är alltså kommer jag som vuxen stanna till ändå, när jag inte kan skylla på barnen. Det tål alltså att tänka på😂 🤔 Ska kolla med hunden och mannen och lovar att återkomma i ärendet. Jag menar är det okej som vuxen att falla till föga eller kan det betraktas som barnsligt att inte avstå den där glassen.

Idag vill jag passa på att tipsa er om en fantastiskt fin och välfylld delikatessbutik, vars varor alltid är ett inslag vid våra högtider. Den ligger i min hemstad vid Vätterns södra strand och heter Blåhed. Fantastisk personal och lika fantastisk mat. Besök dem gärna, ni kommer inte bli besvikna. https://blahed.se/

Önskar er en fantastisk midsommar utan knott och regn. Typ lika troligt som julafton med snö. Det viktigaste av allt är dock sällskapet:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s