Framme

Japp, veckan som kommer har spännande utvecklingar att vänta. Själv satt jag och analyserade en oväntad vändning. En vändning jag aldrig trott var möjlig, I mitt fall handlar det om Uranus som rör om i grytan. Dessutom har jag saker att slutföra innan min nya väg ska börja. Spännande om inte annat men utmanande!

Jag förhåller mig och accepterar och skrattade högt idag när jag insåg vart resan bär. Hur den kommer sluta vet ingen, eftersom jag har rättigheten att påverka utfallet. Det jag beslutat mig för handlar dock om att våga kasta sig ut i det helt okända med insikten om att det kommer bli bra.

På tisdag väntar ännu en eklips och solförmörkelse i stenbockens tecken. Den kommer även aktivera noderna än en gång och redan nu har vi sett händelser som signalerar om att det är förändring att vänta.

Någon frågade mig om att det finns en upplevelse av rädsla. Det är viktigt att komma ihåg att rädsla sällan gagnar oss utan snarare insikten om att allt blir bra, men vi behöver inte veta vägen dit. Det är sannerligen något jag har erfarit de kommande dagarna som passerat och när tron om att något tagit slut. Har det istället återvänt likt en boomerang.

Imorgon ska jag liksom alla andra tidigare dagar påminnas om brotten mot mänskliga rättigheter. Det finns så mycket att göra här och nu, men det allra viktigaste för en enkel historienörd som mig är att givetvis aldrig glömma historien. Den har så mycket att berätta och som min far brukade säga: förstår vi inte historien kommer vi heller inte förstå vår nutid. Hel korrekt utifrån en vetenskaplig vinkling, dessutom.

Så, medan jag hoppas att du vandrar längs soliga stränder kommer jag vandra i historiens fotspår. Bilden idag kommer från bokbålen i Salzburg. Då en ledare beslutade att förbjuda litteratur och forskning som talade om annat än vad det diktatoriska ledarskapet efterfrågade i syftet att bygga upp ett eget rike. Ett rike som skulle anses vara förenat med de sanna normerna och värdena. Normer och värden som gjorde gällande att alla människor inte var lika mycket värda.

Tyvärr lever dessa föreställningar fortfarande och de är väletablerade under flera konflikthärdar. Den viktigaste aspekter är dock källkritik, mänskliga rättigheter och en välunderbyggd kunskap om att ifrågasätta normer och värden som inte överensstämmer med det samhälle vi vill ha. Dock kan vi alla göra något!

Have a great day!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s