Förändring

Veckan som kommer bjuder på en nymåne i Lejonet och Merkurius vår kommunikationsplanet kommer befinna sig vid samma position som den 16/7. Det var då eklipserna ägde rum. Spännande värre anser jag och det ska bli intressant att se vad som kommer lyftas fram igen.

Kanske kommer vi se förändringar i jordskorpan likväl som att politiska förändringar kan ta sin början. Den som lever får helt enkelt se.

Att Dubais shejk dessutom är under lupp ser jag enbart som positivt och helt i tiden. Med tanke på att landet står upp för Sharia lagar och kvinnor saknar egentliga rättigheter är det kanske dags att fundera på om detta är ett land värt att turista i. Flashig yta, men med en mörk baksida. Gästarbetare vittnar även om slavliknande arbetsförhållande.

Vi kan genom vårt eget agerande faktiskt medvetet välja vad vi vill stödja eller inte. I mitt fall så åker jag varken till Dubai eller Turkiet. Det senare beroende på det auktoritära styret och ständiga berättelser om gripandet av oberoende journalister samt akademiker. Dessutom var det djupt tragiskt när landet lade under sig Afrin som är ett Kurdiskt område.

Jag hoppas i alla fall att de förändringar vi kommer se under kommande år banar väg för kvinnors rättigheter. Att abortmotståndare tystnar och att kvinnorna kommer föra sin egen talan. Inte en talan som är pådyvlad av kulturella eller religiösa aspekter. Kvinnan har fått stå tillbaka alldeles för länge, men nu är det förmodligen dags för förändring.

Inte minst ser vi hur frågor gällande hedersförtryck nått en helt annan nivå än för några år sedan. Det är välkommet och det visar också att det går att förändra. Bara man vågar diskutera frågeställningarna och inte vara rädd för att ta i frågorna. Förändring tar tid, men är nödvändig och oundviklig.

Önskar dig en fortsatt fin dag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s