Inre och yttre Konflikter

Vi har ytterst positiva aspekter på stjärnhimlen den kommande veckan, vilket bådar gott och ger möjlighet till helande samt läkande. Många beskriver att det senaste året tvingat dem till avslut i olika relationer eller så har omständigheter gjort att förändring krävts.

Det är inget att vara rädd för utan det bästa är helt enkelt att låta det ske. Ett avslut innebär ofta att något nytt kan ta sin början. Något som dock är väldigt viktigt är att arbeta med den inre balansen, eftersom det är ditt inre som reflekteras ut. När det inre förändras kan inslag i livet behöva justeras för att passa oss betydligt bättre.

Själv tar jag ett steg i taget, men kroppen börjar återvända till att vakna tidigt på morgonen igen. Det ser jag som ett tecken på att det går åt rätt håll. Ändå är det av vikt att ha en god planering för hur man kan få in inslagen av återhämtning. Jag har exempelvis arbetat alldeles för länge ett antal dagar. Familjen blir inte glad, men det är svårt att balansera det inom mitt eget yrke. Kompenserar det med att vara ute mycket i naturen, yoga och meditera.

Den berömda återhämtningen är som sagt A och O. Dock kommer min söndag ägnas åt konflikter ute i världen. Det är alltså dags att ta tag i det skrivande som har vilat och återigen grotta ner sig i Rohingya konfliktens aspekter. Kantade av utanförskap, asymmetri i maktrelationer och den auktoritära regimens ständiga övergrepp mot olika etniska grupper. I det sammanhanget kommer mina inre konflikter för att finna balans i livet anses vara betydelselösa. Det är den visserligen inte, dock talar vi om konflikter på helt olika nivåer. Min egen inre konflikt kan jag hantera. Rohingya befolkningens däremot kan ingen vare sig lösa eller hantera, men vi kan bidra med kunskap och analys av konflikten för att på sikt nå helande och läkande. Det är i alla fall min egen förhoppning.

Önskar dig en fortsatt bra dag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s