Jag är lycklig

På riktigt känner jag mig lycklig. Det är en oerhört angenäm känsla, vilket beror på många olika omständigheter. För att vara helt ärlig borde det egentligen varit tvärtom och med tanke på vad dagen erbjudit är det nästan ett mirakel.

Häromdagen satt jag och lyssnade på en av mina vägledare, som sade ord som landade så där vackert och fint inom mig. Det handlade om att allt börjar med dig själv och det är där du måste börja. Men att vi många gånger tenderar att fastna i polaritet, vilket enbart kommer leda till ännu mer separation både på ett världsligt och personligt plan. Vidare har jag idag stått upp för mig själv och sagt ifrån. Jag valde att inte tyst svälja och gå vidare i förhoppning att det skulle försvinna. Jag valde att vara obekväm…. Hemska tanke enligt min uppfostran som egentligen sade att det var fint att vara foglig och anpassningsbar😝

Nej, utan istället stod jag upp för mig. Jag kapade vissa band och mönster. Insåg att jag inte längre är en dörrmatta, som förväntas att ställa upp för andra när det behagar dem. Nej, jag valde att ställa upp för mig själv och säga nej. För det är jag så oerhört stolt och det är faktiskt ett bevis på att jag kommit en enorm bit i min personliga utveckling.

Det kan tyckas enkelt men för mig var det stort och det betalade sig riktigt stort. Energin återvände och jag insåg att andras tyckande samt att behaga dem är över. Jag ska börja göra saker för min egen skull och ingen annans.

För första gången på månader hade jag energi när jag kom hem. Därför slog jag upp min laptopp och valde att göra det, som jag trots allt älskar mest. Utan prestation och enbart för min egen skull lät jag fingrarna röra sig över tangentbordet. Det som skapades var ett mirakel och jag tackar universum djupt för insikten att välja mig själv.

Vi finns inte till för att anpassa oss efter andra utan för att skapa det vi vill. Däremot behövs en större acceptans och tillit. Jag inser också att det är dags att gå vidare och kapa banden med det jag inte längre vill ha. På det sättet väljer jag att säga ja till mig själv och på så sätt kommer även energin räcka till det jag vill. Det som låter så enkelt och självklart har alltid varit så svårt för mig. Tack, för dessa vackra insikter och min förhoppning är givetvis att det ska sporra dig kära läsare att sätta dig själv först💕

Önskar dig en fortsatt fin dag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s