Det är lättare bland molnen

Tänk att få slippa den fysiska kroppen och låta själen segla runt i universum. Utan motstånd och bara göra det du innerst inne älskar. Tänk vad lycklig själen skulle vara och hur mycket enklare det vore.

Nu är det ju så vi behöver vår fysiska kropp här på jorden ,eftersom den är vår bas och rustning. Kroppen behöver därför tas om hand precis lika väl som allt annat. Idag pratade vi om motion och den rena kostens inverkan på vårt välmående.

Det handlar inte om att bli smal, utan faktiskt om att kosten kommer spegla vårt mående både fysiskt och psykiskt. Detta är inget nytt men jag vet av erfarenhet att det är betydligt enklare att ta hand om sig själv när vi mår bra.

Något som var skrämmande under vårt samtal om kost och motion var att fyraåringar aldrig har varit så stilla sittande som idag. Dessutom visade det sig att deras fysiska aktivitet minskade drastiskt under helgerna.

Detta är ju trots allt allvarligt eftersom barn från tidig ålder behöver just rörelse för att utveckla både fin och grovmotorik. Det får givetvis konsekvenser i det långa loppet, genom att inte minst inlärningen kommer att påverkas, eftersom den fysiska aktiviteten är av betydelse för just kunskapsinhämtning, välmående och utveckling.

Så, för att vara lite bakåtsträvande tycker jag att det är dags att alla fyraåringar börjar tvinga ut sina föräldrar i ur och skur. Det är ju trots allt de som är bekväma och inte barnen. Stäng av surfplattor och mobiler lek och busa med dem, låt dem växa och glädjas tillsammans med er närvarande och nedkopplade från cyberrymden.

Det är i alla fall vad jag hade önskat om jag var fyra år och småbarnsförälder. Jag talar ändå utifrån erfarenhet. Jag har verkligen varit ute, frusit vid fotbollsplaner, vid hockeyrinken i inte mindre än tio år. Jag har sett pojkar växa, glädjas och utvecklas. Visst, har det varit många tidiga morgnar och sena kvällar. I slutändan har det alltid varit värt all tid och alla möten det resulterade i, den tiden kommer aldrig tillbaka men jag tog verkligen vara på den. Något jag aldrig kommer ångra och vi ångrar ju sällan det vi gjort utan snarare det där vi aldrig gjorde.

Trevlig Helg;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s