Allt är inte guld

Visst hade det varit härligt att skriva att allt verkligen är toppen, men just nu är det svårt att navigera. Jag hade önskat att kompassrosen verkligen låg och pekade åt ett visst håll men det gör den inte.

Hyr som helst ligger det som skaver egentligen utanför mig och jagkan nästan bli irriterad över att det stör mig. Är det något jag verkligen fått insikt om är att vi äger våra tankar och kan påverka vår situation beroende på hur vi hanterar dem.

Så, även om insikten finns så är det så att saker och ting i det dagliga livet inte flyter och det får vara så. Däremot snubblade jag över ett inlägg som helt opretentiöst beskrev just en situation som skavde. Hur personen i fråga försökt med yoga, meditation och tankar att sätta punkt på det.

Det visade sig att det inte hjälpte och till sist kom svaret som handlade om att be om att få släppa taget om det som skavde. Att acceptera och inse att vi kan inte påverka allt, men vi kan välja att låta det gå. Framförallt inte låta ilskan få fäste, även om den behöver få finnas.

Det jag egentligen vill visa är att det kanske inte alltid känns roligt och mysigt, men det är helt okej det med. Däremot har vi en fri vilja att välja de tankar som får fäste i oss. Så de här kvällen försöker jag helt enkelt acceptera det jag inte kan påverka och lämnar därmed det. Tar hand om mig själv och funderar vidare på det jag vill ha.

Hoppas att du har en fin vecka;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s