En viktig seger och upprättelse

Idag är vi många som gläds åt Tingsrättens dom. Domen som gör gällande att Ann-Sofie Hermansson frias. Vidare måste även de två kvinnorna som anmält henne för förtal, stå för alla kostnader. Helt rätt om du frågar mig och andra.

Ändå var det inte helt självklart och Hermansson har ju själv fått känna av när mastodont kolossen Socialdemokratin stoppar huvudet i sanden när det gällt just hedersförtryck och extremism inom Islam. Även om det utåt sett börjar ske en förändring har många fått välja andra vägra än just inom partiet för att kunna driva dessa frågor.

Tacksam, för Hermansson men även Carina Hägg som öppet stått upp för att driva dessa frågor. För alla människors lika rätt och värde och inte minst mot detta förfärliga kvinnoförtryck. För båda dessa kvinnor har det inneburit att de fått kliva ut i kylan, men jag är helt övertygad om att det kommer vara värt det.

Det finns trots allt förklaringar till att partiet går mot en allt mer tynande tillvaro, vilken handlar om att rörelsen inte kunnat anpassa sig och velat förnya sig. Istället har man kämpat med näbbar och klor för att bibehålla sin gamla maktposition. En maktposition, som inte kan anses legitimerad längre eftersom det inte verkar finnas någon vilja att bemöta problem utifrån hur läget faktiskt ser ut. Snarare bedrivs en politik som vill belysa problematik som man tror att medborgare upplever. Det som saknas är en total avsaknad och vilja att lösa problemen. Istället harvar man på och stöter mot stenblock efter stenblock. Reser sig upp och plockar upp en liten stenskärva och fortsätter utan ett egentligt mål.

Hermansson och Hägg däremot har istället valt att stå upp för det de inifrån sina hjärtan tror på och med det sagt har det varit allt viktigare än att följa partipiskan. Det är sanna folkrörelser hjältar, som från djupet tror på alla människors lika värde och vikten av att värna det demokratiska samhället. De håller inte meningslösa och förutsägbara tal, utan talar snarare från sina hjärtan om frågor som är viktiga och som berör människor på djupet.

Jag har börjat se på TV serien Kalifat och då inser jag än mer hur viktigt deras arbete med att bilda opinion mot hedersförtryck och extremism varit. Frågor som faktiskt måste kunna debatteras och diskuteras i ett demokratiskt samhälle.

Så, tack till er och tack för domen🙏✨

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s