Detox och internationella kvinnodagen

Den här veckan började med en rejäl utrensning och det verkade inte bättre än att viruset kom från den kungliga huvudstaden. Turligt nog var helgen i övrigt en fullvärdig tiopoängare, som dock resulterade i vinterkräksjuka.

Ja, inget ont som har något gott med sig. Det gav möjlighet till inre reflektion och den berömda förmågan att ha tillit. Därav fortsatte veckan med ytterligare detox kurer i form av utrensning hemma. Ni kommer kanske ihåg att jag bland annat investerade i nya glasögon.

Optiker utan gränser åker en gång per år och lämnar gamla glasögon till behövande. Det gjorde att jag själv tog tag i och samlade ihop gamla bågar. Inte mindre än sex par. Dessutom ligger familjens sol och vanliga glasögon i en låda numera😉 Bra, jobbat tycker jag.

Internationella kvinnodagen till ära har jag alltså rensat både i det inre och i min yttre miljö. Vidare ligger det helt i tiden, eftersom vi i morgon har en exceptionell fullmåne i jungfrun. Passar inte minst just internationella kvinnodagen, nämligen släppa de gamla patriarkala strukturerna,som håller jorden och oss alla tillbaka.

Därmed låta de kvinnliga egenskaperna ta plats både i den privata likväl som i den större värdsliga/samhälleliga sfären. Att en än gång göra upp med de förtryckande mekanismerna som förminskar och förtrycker. Att slutligen resa sig upp och stå upp för en jämställd och rättvis värld. Där alla tillåts vara sig själva, fria att följa sin egen vilja utan att normer och värden stoppar och bygger murar.

Mycket lite har faktiskt hänt sedan 1970, vilket jag bland annat skrev om förra året. Dock är min fullständiga övertygelse att vi i den nya tiden som kommer. Kommer se den kvinnliga kraften ta allt större kraft. Bland annat finns hoppet inom fred och konfliktforskningen just till kvinnorna. Att de ska resa sig och slutligen sätta stopp för allt lidande, genom samtal och dialog bland annat i konflikten mellan Israel och Palestina, men även i övriga konflikter.

Hur som helst väljer jag att sätta mitt hopp till det och till er all starka och vackra kvinnor, som äger både förnuft och medmänsklighet. Så det bästa hade alltså varit att ha en internationell kvinnodag varje dag. Det hade således varit det slutliga beviset på att patriarkatets mönster hade upplöst och istället ersatts av mänsklighetens frihet och samhörighet.

Önskar dig en fin söndag;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s