Att välja

Den senaste veckan och en längre tid har jag ignorerat nyheter. Inte för det inte intresserar, utan för att nyhetsrapporteringen tenderar att bli enahanda och stärka det negativa budskapet. Ett budskap som oavsett kommer tränga in under huden och ockupera tankar och mönster.

Det senaste två åren har jag med medvetna strategier valt att göra upp med gamla mönster och därmed förändrat delar av mitt tänkande. Att ge upp nyhetsbevakning var kanske inget som resonerade klockrent från början. Med tanke på att jag alltid haft ett brinnande intresse för just samhällsutveckling.

Dock ser jag enbart vinster idag och likväl som mitt politiska ställningstagande förändrats i mångt och mycket har även min omvärldssyn utvecklats. Det innebär inte att jag är helt bakom flötet, men jag väljer vilken typ av information jag interagerar med. I dessa hysteriska tider önskar jag mer lugn och tilltro. Samtidigt som jag utifrån blickar över en hysteriskt negativ mediabild gällande Corona.

Det hjälper inte och det blir inte bra när denna oro och hysteri sprids. Vi skapar alla vår egen verklighet. Därför vill jag hellre lägga tid på lugn, glädje och att sprida mer kärlek. Utan att för den delen vara naiv, följa råden tvätta händer och givetvis stanna hemma vid symtom. Det är ju ändå en influensa vi pratar om, som får kosekvenser samhällsekonomiskt. Därmed kan vi inte sluta leva. Allt kommer bli bra, men vi måste kanske låta vissa saker ha sin gång.

Så passa på och njut av det du har. Andas lev och njut och stäng ner nyhetsbevakningen. Använd sunt förnuft och tvål samt vatten. Var positiv och lita till att allt kommer bli bra.

Ta hand om dig och gör noggrant dina val:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s