Kyla och värme

Tänker att rubriken verkligen beskriver de dualiteter som uppstår just nu. Vädret men även allt som sker i omvärlden. För ett tag kändes det som att allt tog paus, men nu tycks allt liksom återgå till en normalitet.

Jag vill verkligen inte moralisera, men jag blev chockad i helgen när jag av olika anledningar var tvungen att bege mig till ett köpcenter. Uppenbarligen pågick handeln som aldrig förr och det där med att hålla avstånd tycktes bortblåst.

Alla väljer givetvis hur de själv vill agera, men jag uträttade mina absoluta måste ärenden för att sedan skynda hemåt. Vi har retrograda Venus och Jupiter, vilka tycks stanna upp och vi får en allt mer inåtvänd energi. Det ligger i linje med försommaren och tiden för att stanna upp och njuta av den vackra men kyliga Maj.

Själv lurar jag på lite nya projekt och ska utnyttja tiden till att fundera innan det är dags i september att agera framåt igen. På fredag har vi en härligt pigg och nydanande nymåne på andra graden i tvillingarna som banar vägen för nyheter. Ser fram emot detta.

Att Razzian som gjordes i Stockholm har fått ordentliga rubriker har inte ens undgått mig. Bra, att det kommer upp till ytan och att brotten mot människohandel diskuteras flitigt är bra. Alla människors lika rätt borde vara en självklarhet och det förvånar mig att människor väljer att köpa sex. Någonstans måste man ändå inse att ingen gör detta frivilligt utan snarare under tvång.

Paolo Roberto har alltså hamnat rejält i kylan. Frågan är dock hur de andra männen som också åkte fast i razzian ställs till svars. En razzia som görs mitt i centrala Stocholm vittnar ju ändå om att tjänster/övergrepp av detta slag är efterfrågade.

Nej, jag hoppas att detta återigen lyfter den utsatta i människohandeln. Att människor slutar efterfråga övergrepp av dessa slag. Att man ställer sig själv frågan om det är värt att skada någon innan man väljer att köpa tjänster av dessa slag. Att istället stå upp för allas lika rätt till ett liv i frihet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s