Enough is enough

Jag undviker medvetet inlägg som enbart beskriver hur eländigt allt är. Förvånas ibland över den misstro och det förakt som personer och organisationer sprider.

Men jag har ett aktivt val att göra, då väljer jag bort det. Kan tycka att det är oacceptabelt att bränna koranen, men det är lika oacceptabelt att starta upplopp på grund av det.

Vad sägs om en debatt och diskussion istället om hur det påverkar den enskilde trosutövaren.

Upplopp och protester hör liksom inte hemma i ett demokratiskt land. Där måste viljan att kommunicera vara så mycket större än att slå tillbaka med ett liknande agerande.

Ingen gynnas av oro och misstro. Därför är det av yttersta vikt att ledande religiösa ledare snarare försöker lugna. Istället för att spä på förakt och misstro.

Man kan ju också tänka att bränningen av koranen hade ett syfte att spä på ytterligare spänningar. Så, frågan är fanns det någon vinnare. Nej, snarare enbart förlorare.

I demokratiska länder måste vi inse: för att motverka polaritet. Måste vi kunna föra Sanna och ärliga diskussioner. Det gynnas vi alla av. Där kan det öppna samhället aldrig acceptera att man startar upplopp för att någon annan gjort ett fel.

Våld föder våld och misstro leder till mer spänningar. Tänk snarare på Nelson Mandela, som valde samtal och dialog. Det hade fler att vinna på. Så, världen behöver mer av tankegångar som Mandela.

Ta, hand om er:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s