Fin besök

Idag när jag blickade ut i trädgården satt det inte mindre än sju koltrastar i trädet. Alldeles underbara med sina svart/bruna klädnad och gult lysande näbb. Jag tror inte längre på tillfälligheter och tackade för det fina besöket.

En riktigt fin och mäktig manifestation, som talar om tillväxt och förändring. Transformationen är ett faktum och jag känner allt mer hur glädjen kommer tillbaka. Kan till och med komma på mig själv med att le utan anledning. Det är precis som det lättar.

Jag är så glad och lycklig för alla erfarenheter och jag gläds åt att möta mitt nya och sannare jag. Nya insikter och personer gör sitt inträde, men nu under retrograden har givetvis gamla bekanta knackat på. I hjärtat kände jag dock att det var dags igen att samlas runt något jag tycker är viktigt nämligen hederskontexten.

För mig har det varit smärtsamt och trist att lämna vissa sammanhang. Dock har jag vetat att det funnits en anledning, vilken vet jag inte än men en dag så kommer det bli synligt. Jag behöver alltså nya och spännande sammanhang.

Där jag får växa och gro samt utveckla min kunskap utan att ett stort tyngdtäcke ska kväva mig och mina ideér. Jag är trots allt en person som behöver intellektuella utmaningar. Älskar att möta nya människor och få höra deras tankar och jag är övertygad om att det finns en ljus framtid.

Därmed fann jag det ytterst intressant att Las-förhandlingarna skulle kunna föras med enskilda fackförbund. Det är värt att notera en sådan öppning från LO-basen. Kanske är det således dags för vår kära landsorganisation att hitta nya sätt och lösningar.

För mig är inte Las en större fråga. Jag har själv blivit uppsagd en gång och kommunen tog inte det minsta hänsyn till Las vid det tillfället. Det finns alltså kryphål. Dock kan jag förstå att LO måste värna om den rätten, eftersom det handlar om hur arbetstagarens villkor kommer att påverkas i längden.

Det är viktigt att kunna och förstå historien bakom just den svenska modellen, eftersom den skapade både tillväxt för Sverige. Lugn för näringslivet och inte minst arbetstagarna som faktiskt slapp det eviga strejkandet i tid och otid.

Förändringens vindar är dock här och det ska bli ytterst spännande att se vad. Koltrastarnas besök talade dock om att det finns nya möjlighet och förändring. I detta kommer det kollektiva således att upptäcka nya sidor va myntet.

Den som lever får alltså se.

Ta hand om er;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s