Ledig helg

Det är inte ofta det händer, men den här helgen är helt blank. Jag ska njuta av lugnet och börja förbereda mig för julledighet. Nästan tre hela veckor, vilket känns helt fantastiskt.

Precis som alla dagar har jag inlett dagen med ett kort från universum, som betonade vikten av att njuta av dagen och livet. Tänker att det är ett viktigt budskap och jag insåg att det är en viktig läxa. Jag inser att det inre arbetet börjar skapa en ny verklighet.

Jag känner en djup tacksamhet och insikten om att vi alla kan skapa det vi vill är fantastisk. Tänker på hur många livstider människan gått runt och trott att det är andra som bestämmer dina villkor, så är det ju faktiskt inte alls. I mitt arbete med religioner har insikten om hur starkt den påverkat detta synsätt. Att det liksom är någon annan som bestämmer ditt öde.

Att du oavsett alltid ska vara snäll, för är du det kommer du att belönas efter döden. Ett ganska förfärligt tänk om att livet ska vara ett lidande, vilket snarare är precis tvärtom. När den psykiska ohälsan ökar kan vi snarare betrakta att det är just mekanismer som att ditt liv ligger i andras händer, som skapar det.

Även synen på Klass där människor beroende på mekanismer likt de ovan gör att människor i generationer kommer att vara fastlåsta i just de facken. Att det är upp till andra att avgöra ditt värde är också befängt. Med tanke på att din upplevda verklighet blir en spegel, kommer det snarare skapa en bild av att vi inte duger.

Och det är ju faktiskt precis det vi gör, vilket är en alldeles underbar känsla. Jag tänker på alla dessa år jag ägnat tid åt att tycka att jag inte duger och inte är värd något. Det har dessutom skapat situationer där jag också mött många som tyckt att jag inte duger och är värd något.

När jag insåg att det faktiskt handlade om min egen bild och dess felaktiga föreställning och inte andras. Det sägs att detta grundlades i mig när jag var 0-7 år. Att släppa dessa mönster och förlåta har varit befriande och inte minst förlåtelsen mot mig själv.

En sak är säker jag vill inte tillbaka utan faktiskt njuta av att befinna mig nu och här. En ny person träder fram och jag ska med dessa reflektioner fortsätta min dag utifrån utgångspunkten att jag är värdefull, viktig och förtjänar det allra bästa.

Ta hand om er🙏✨

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s