Det kunde inte komma bättre

En vecka ligger framför mig och jag har typ ingenting inbokat. Lite skrivande och läsning, men det är egentligen enbart njutbart att krypa upp i soffan under en filt med intressant litteratur.

Helgen har med sitt sprakande väder varit oerhört vacker med mycket tid ute i den vackra naturen och vila. Förr hade jag haft panik över att ha en obokad kalender, men nu njuter jag av min ensamhet. Det är förövrigt extremt vackra och glädjefulla energier i omlopp, så egen tid för att landa i det nya är behövligt.

Någon likande det vid en lök där skal efter skal försvinner. Istället framträder det nya och det är en befrielse att säga farväl till allt som varit och släppa taget. Jag är evigt tacksam för mina lärdomar, men lika tacksam när jag ser mönster som det går att säga farväl till. Trots att vår kosmiska budbärare är retro ser jag nya roliga projekt torna upp sig. Där jag rik av min erfarenhet kommer ha så mycket positivt att tillföra. Där även kreativiteten kommer att få blomma ut och ett sammanhang där jag får möjlighet att blomstra i min fulla prakt.

Detta året inleddes med flera beslut och det är mycket fokus på detta under just denna vecka. En tid då jag får vara jag och slippa andras energier och enbart fokusera på mina egna. Jag är tacksam för de insikter jag nått och att jag dag för dag väljer att ta hand om mig. Att kunna njuta av träning och motion är också en sann lycka för det var en stor saknad när den inte kunde vara en del av min vardag.

Livets berg och dalbana har saktat ned och idag står det en person jag inte riktigt känner, men en del av veckans projekt är att just titta närmare på henne. Och det ser ut som ett av målen helt enkelt blir att ta den där statsvetenskapliga examen hon en gång drömde om. Enbart några kurser kvarstår sedan är den sann och det ni är starkt jobbat med tanke på allt annat som tagit tid, men hjärtat ville liksom dit.

Med det sagt ska jag återvända till Max Weber och glädjas åt när han ställer den protestantiska etiken mot den kapitalistiska. Mer intressant än så blir inte denna måndag kväll. Och du kom ihåg att denna vecka är fantastisk för att just materialisera drömmar, så ta chansen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s