Mördare

Jag läser artikeln, under helgen har jag följt rapporteringarna från Myanmar både internationellt och via svenska kanaler. Aftonbladets skribent beskriver militären som mördare och det kan tyckas kraftfullt att använda Palmes ord om att den militäraregimen inte är något annat än satans mördare, men faktum kvarstår att det är precis vad det handlar om.

Kanske är det också det man längtar efter i en sådan här tid då hundratals människor under helgen förlorat sina liv. Att någon går ut och beskriver vad som faktiskt sker. Att den militära regimen mördar sin egen befolkning. Då de stått upp för demokratin, genom att vägra lämna gatorna med tre fingrar höjda, för att visa sitt politiska ställningstagande har de istället mejats ner och utsatts för dödligt våld.

Att dessutom Ryssland erbjudit regimen militärtstöd är både skrattretande och sorgligt. De enda som faktiskt kan gå in i en konflikt beväpnade är ändå militärregimen. Ingen annan organisation i landet har de musklerna, att då dessutom Ryssland ska hjälpa de som redan är Goliat verkar fullständigt befängt.

UD vill att svenskar tar sig hem och lämnar landet bakom sig. Ännu en en ridå för Myanmar går igen. Människor manar till kamp och den riskerar att bli väldigt blodig. Så, till er alla modiga i Myanmar som står upp mot förtrycket vill jag rikta alla min tacksamhet. Det är ert mod som behövs och kommer göra skillnad.

Jag själv sitter här bakom mina tangenter och förfasas över mördandet och frihetsberövandet av oliktänkandet. Jag blir liksom en del av det internationella samfundet, som inte gör någonting. Mina ord och formuleringar gällande er situation kan dock belysa det faktum att vi än en gång står bakbundna när den militäraregimen sänder ut sina kulor i syftet att skada, förstöra och mörda. För det är liksom deras taktik att slåss in i det sista bara de får bibehålla sin makt och tyranni.

En dag kommer regimen kanske blicka tillbaka. Se de där människorna de skadade och hur blodet trängde ut ur deras sargade kroppar. Hur de stormade och mördade deltagare som samlats för att hedra en människa som lämnat jordelivet. Kanske ska de tänka på sig själva som Satans mördare, eller så är det helt enkelt så att historieskrivningen kommer göra det åt de,.

Allt ljus till er i Myanmar som enade går ut på gatorna och höjer era tre fingrar för demokratin och förändring. Ni modiga människor, som väljer att stå upp för detsom i era hjärtan är det rätta. Tack för er kamp✨

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s