Bland rättningshögar och bristande historiesyn

Då ligger de där pappershögarna och stirrar på mig. De som på riktigt tror att en lärare hinner med sitt arbete på arbetstid i Maj månad har helt fel. Det är precis det som jag just nu lever i och jag kämpar krampaktigt för att hålla mig ovanför vattenytan.

Viktigare än någonsin är behovet av att fylla på med energi och enbart omge mig med människor som gör det. Allt det andra går liksom bort. Igår var det första maj en historiskt viktig dag och så avgörande för människors livsvillkor. Dagen att minnas och vara tacksam för just organiseringen och spåren det lämnat i vårt nuvarande samhälle.

Lägligt nog gick borgarna ut med en gemensam skrivelse för förändringar i vår lagstiftning. Sverigedemokraterna är numera förlåtna och betraktas vara ett etablerat parti. Precis som vi befarade lägger de nu fram förslag tillsammans med Moderaterna. Rena drömmen för Jimmy Åkesson, som inget hellre velat detta.

Jag ser också den hårda och bristande historiesynen när Sverigedemokraternas anhängare attackerar S. Det heter att det är Löfvens fel att pensionärernas skatter inte förändrats, vilket är fullständigt fel i sak eftersom S idag inte kan bedriva sin ekonomiska politik. Vilket givetvis är ett resultat av hur det ser ut i kammaren.

Jag förvånas dock över det förakt man visar Socialdemokratin och hur man menar att den inte stått upp för sina väljare. Arbetarrörelsen som faktiskt byggt upp vårt nuvarande samhälle. Att det politiska läget förändrats och de liberala strömningarna gjort det betydligt svårare att navigera i ett allt mer polariserat samhälle, tycks man inte ta hänsyn till.

Nej, det är ytterst beklagligt att ett rasistiskt och kvinnofientligt parti kommit in i korridorerna och att människor köper deras resonemang. Dock är det som vanligt. Jag börjar med mig själv och kommer liksom aldrig köpa deras retorik eller anse att detta fientliga parti ska staka ut framtiden för det Sverige jag ska leva i. Historien talar ju även där sitt tydliga språk, så istället för att sparka på en fin arbetarrörelse anser jag istället att vi ska ge vår tacksamhet till alla de som gick i bräschen och formade vårt fina och vackra land.

Där så många människor får möjligheter att skapa de liv de drömmer om. Många som också valt att komma hit tindrar med sina ögon när de förstår vilka möjligheter som finns. Att det finns utmaningar är det inte snack om, men vi måste också lyfta allt det fina och vackra som är så himla härligt med vårt land. Saker vi ofta tar för givet är inte det i många andra länder, som i exempelvis Myanmar där människor kämpar för demokrati.

Tack, kära arbetarrörelse för allt du gjort för detta land. Jag är så tacksam för att du finns🌹🌹🌹

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s