Dags att ta en närmare titt

Att sanningen är subjektiv är inget som är nytt. Med spänning igår följde jag sändningen där Löfven fälldes. Som Socialdemokrat i själ och hjärta skulle det kunnat kännas tungt och orättvist, men saken är den att jag inte identifierade någon sådan känsla.

I mitt dagliga arbete och i mina internationella studier har jag arbetat mycket med konflikthantering och möjligheter att finna samverkan. Och jag är i detta sammanhanget helt benägen att hålla med Göran Greider, vilket inte tillhör vanligheterna. Att man misslyckats med att samverka med V, för det har varit viktigare att göra Centern nöjda. Ett parti som står för en stark nyliberal agenda och en högerpolitik, som egentligen enbart vill riva ner alla de avtal som en gång gjorde Sverige konkurrenskraftigt.

Dessutom måste även den socialdemokratiska ledningen även förstå att V kan inte enbart stödja S när partiet i och med januariöverenskommelsen, tvingas sälja ut den traditionella politiken. De kämpar för sin överlevnad och måste liksom alla andra blidka sina väljare. Att det parlamentariska läget är komplicerat råder det inga tvivel om, men vem vet något gott kan kanske komma ur det här.

Kanske är det så att det behövs en ny riktning för Sverige. Ett nyval kostar mycket pengar och frågan är väl hur sugna partierna är på detta. Flera av dem hänger liksom löst. Vidare hinner inte särskilt många löften att sjösättas och ett nyval kanske inte leder till en ny representation i Kammaren.

Intressant att se vad som sker och jag tänker att både Löfven och Lööf har lite att fundera på. Hur ska den nya riktningen för Sverige se ut och är Sverige i behov av marknadshyror, med tanke på den rådande bostadsbristen…..

Den som lever få se och allt blir alldeles säkert som det ska och ibland behöver vi skakas om lite för att finna nya vägar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s