Ett stort grattis och tack

Idag är det min farmors födelsedag, en mycket viktig person och som följt mig genom livet trots att hon lämnade jordelivet när jag var sju år. Jag minns hennes värme och beslutsamhet samt inte minst hennes tålamod.

Farmor åt kakor till frukost och gröt klockan elva, vilket jag tyckte var väldigt roligt. Hon tyckte inte om modern mat som pizza utan föredrog den hederliga svenska husmanskosten. Hon levde ett enkelt liv och var tacksam för det. Jag älskade att vara på hennes torp utan rinnande vatten.

Det var en stor sorg för mig när det förlorades och det är något som påverkat mig hela livet. Andra tyckte att det inte var så farligt, men för mig försvann känslan av tillhörighet och frihet, som jag kopplade starkt till den platsen. Idag har jag den känslan inombords istället och jag återvänder ofta till farmors midsommaräng vid meditation och när det finns behov av förankring.

Mitt liv är präglat av uppbrott och det är något som präglat mig mycket. Jag har varit ledsen och besviken och anklagat mig själv. Idag inser jag att det inte hade med mig att göra, men att all ilska, skuld och skam gick in i mig.

Hur som helst har minnet och min kontakt med farmor fortsatt. Hon finns kvar och kommer till mig ibland när jag stillar mig. Hon ber mig att lyssna och stanna upp och jag känner hennes själs behov av frihet och glädje. Precis som jag och det vet jag att hon präglade mig i. Hon accepterade mig för den jag var och i min personliga utveckling så är det den essensen som farmor tyckte var viktig som jag plockar fram mer och mer.

Farmor idag är det din dag och jag plockar en bukett med rallaros, smörblomma och blåklocka till dig. För att i det enkla bor allt det vackra och fina. Grattis på din dag och tack för att du aldrig har lämnat mig❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s