Att följa flödet

Det andas ett lugn och jag har spenderat mycket tid vid havet. Där den varma solen och doften av salt vaggat mig till ro. Jag har släppt taget och bara följt flödet. Det har varit helt underbart och jag känner en djup tacksamhet för den tiden.

Lika fint och stilla var det att komma tillbaka till de småländska skogarna. Tvätthögar, tvättmedel och doften av sköljmedel. Där sakta började inspirationen och kreativiteten att ta vid. Viljan att skapa och vad kan vara bättre än att göra det just i sitt eget hem.

Dagarna går i sakta mak och jag gör endast det jag känner. Vi lyssnade på Jens Stoltenberg häromdagen och jag fylldes av sådan värme och glädje. Det finns så mycket inspiration i personer som just han. De som är självklara i maktpositioner just för att de utifrån sitt eget hjärta agerar för det allra högsta bästa.

Det skiljer alltså mot de som jagar för framgång och stjärnglans. Några av de finaste diplomaterna jag mött är just sådana personer, som på ett givmilt sätt delar med sig av sina tankar och idéer. Men de lyssnar också gärna på dina.

Jag tror att en av de viktigaste hörnstenarna är just att lyssna, vilket också Jens Stoltenberg visat prov på. I ett allt mer polariserat klimat behövs det just sådana ledare där människor känner sig sedda och betydelsefulla.

Jag ser verkligen med spänning fram emot vad som ska komma skall och jag är djupt tacksam för att Isac Öhlund väljer att kandidera till just förbundssekreterare för SSU. Anledningen till det trots att valberedningen inte tagit fram honom som förslag är helt enkelt att. Han har just de där fina kvalitéerna som krävs för en ledare som ska vara en vägvisare framåt. Ödmjuk och att han väljer att agera utifrån sitt hjärta och det han så starkt tror på. Dessutom har han också en akademisk utbildning, vilket också är betydelsefullt för att kunna fatta beslut.

Politiken behöver sådana som just honom. Där det allra bästa går före den enskilde individens behov av att synas och höras. Det är ett intressant också att se vad som händer i ett allt mer polariserat klimat där alltför många står och stampar utan framtidstro. Och det är just det som krävs att någon tar klivet framåt och täten för att leda oss in i allt det nya.

Hur det blir återstår att se, men jag vet att det på sikt kommer att bli väldigt bra🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s