Att hantera motgångar

I mitt dagliga liv möter jag precis som alla andra upplevelser som kan anses vara motgångar. Något som egentligen bör ses som ett lärande eftersom vår själ lär sig i dessa sammanhang.

På sista tiden har den yttre världen och andra människors upplevelser av sina känslor projicerats på omgivningen. Något som också slagit mig på sista tiden är också hur viktiga vi föräldrar är när våra barn ska lära sig att hantera delar av sitt liv.

Därför har jag insett hur viktigt det är att barn faktiskt får tillåtas att vara ledsna och besvikna. Att de får lära sig att dessa känslor är en del av att vara människa och en del av dem själva. Även förståelsen för att andra människor faktiskt inte kan ta ansvar för någon annans upplevelse är känslor.

Att det är individen själv som har ansvar för sina känslor och inte kan låta andra vara ansvariga för dem. Om barn får lära sig detta och mötas med förståelsen för sig själva och andra. Kommer det alltså göra dem till ägare och ansvariga för sig själva, vilket också skulle göra dem till mer välmående individer.

Att skylla allt på sin omgivning och inte ta ansvar för sitt egna agerande eller känslor tenderar att leda till individer som kommer få svårt att hantera motgångar. Om de vuxna dessutom väljer ett liknande mönster ger det barnen en upplevelse av att vara ett offer. Att vara ett offer för omständigheter är inget att sträva efter, eftersom det gör individen maktlös. En maktlöshet som snarare leder till en känsla av att inte kunna påverka sitt liv, vilket därmed är en illusion. Vi är alla ansvariga och medskapare av vår verklighet och förtjänar att lära av våra motgångar.

Något som ska leda till att vi kan bemästra det vi kom till jorden för. Alltså behöver vi alla lära oss att möta våra egna känslor. Möta dem med förståelse och tolerans, vilket leder till välbefinnande istället för att välja en väg där vi projicerar allt på andra som Skapar det motsatta.

Det är alltså tid för att möta våra känslor, bemästra våra motgångar och på så sätt skapa ett välbefinnande. Inte minst lära ut det till våra barn som är jordens framtid.

Önskar dig en härlig astrologisk nyaårsafton, vi går nu in i en helt ny tid som banar väg för en ny härlig framtid. Baserad på acceptans och tolerans för allas våra olikheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s