Konsten att kunna skratta

Idag är det summering av ännu en helg, som passerat i il-fart. Vädret har varit fantastiskt och umgänget har varit lika sprudlande som champagne. Fin årgångs champagne med mycket goda kvalitéer.

För att vara ärlig var det länge sedan jag minns att jag skrattat så mycket. Det är frigörande och även om knoppen är trött, så är det en behaglig känsla som gör sig påmind. Den där känslan som faktiskt talar om att det är okej att ha roligt.

Att sluta in sig i en bubbla och bara vara där. Njuta av varje minut och vara ständigt närvarande. Inte tänka på alla oklarheter och vad som ska ske. Att bara stanna upp och vara är en lyx.

Jag har varit extremt dålig på att njuta och vara i nuet. Istället har mina tankar snarare handlat om att strukturera upp allt det som jag ska göra. Visst, är jag en oerhört effektiv person, men om man aldrig tillåter sig att stanna upp så ser vi inte heller allt det vi gjort.

I veckan gick jag igenom mitt Ladok intyg. Insikten om allt som gjorts och presterats under dessa 8 år är omfattande. Tänk, vad mycket kunskap det gett mig och inte minst glädje. Att vara en evig student har sina baksidor och det är att nya uppgifter alltid hänger över en, men jag vet också att det är en viktig del av den jag är. Ladok intyget påminde mig om allt jag faktiskt gjort.

Studierna ska givetvis finnas kvar, men efter denna underbara helg har insikten kommit som talar om vikten av att stanna upp, njuta och inte minst skratta. En gång i begynnelsen var jag känd för mitt skratt och inte minst positivism. De aspekterna av mig ska från och med nu få framträda betydligt mer. Alla har vi ett ansvar att forma det liv vi vill ha och trivs med. Ingen annan kan avgöra vad som är rätt just för dig.

Under denna fortsatta söndag ska jag njuta av den positiva energi som jag fick möjlighet att tanka under denna helg. På måndag morgon ska jag börja navigera mig framåt, mot nya mål. Fram tills dess ska jag dock fortsätta njuta av den enkla anledning att jag är värd det.

Önskar er en fantastisk fin vecka:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s