Att visa upp sig för världen

Den här Hortensian har jag haft stående i en vas i flera veckor och den visar inga tecken på att skrumpna ihop. Enligt solöga är det just Hortensians budskap ”att visa upp sig för världen” och det kanske är just det som allt handlar om.

I flera olika sammanhang har jag stött på människor som beskriver just att de har en rädsla för att visa upp sitt sanna jag. Det är värt att fundera över, för om det är så att vi går runt och döljer sidor av oss själva är det säkert så att det är dags att visa upp dem. Det är först då vi kan bli sanna mot oss själva.

Denna vecka och juli månad handlar mycket om att finna den egna självkärleken till sig själv. Det är alltså nyckeln till så mycket, men rädslor har ofta hindrat oss för att öppna upp för denna sanna kärleken. Passande nog arbetar jag själv med mitt bröst chackra som behöver öppnas upp. Det gör jag genom mina yoga övningar, eftersom jag har fysiska låsningar i min bröstrygg och även i rotchackrat. Enligt yogan filosofi handlar det om att olika omständigheter, som skadat oss och skapat rädsla satt sina spår i den fysiska kroppen. Vad du väljer att tro är upp till dig.

Minnen tränger fram och situationer som inte alls tyckts vara så speciella kan ha orsakat just blockeringar i den fysiska kroppen. Det går att göra något åt det genom dels fysisk aktivitet för att öppna upp blockeringar, men även genom att bli medveten om vilka tankar och mönster som hindrar dig. Hindrar dig från att leva det liv du vill leva. Tankar och mönster baserade på rädsla. Genom ett sådant arbetssätt kan du därmed frigöra dig från dessa och istället skapa nya och vackra tankemönster som snarare gynnar dig. Ge det gärna lite tid och låt det komma till dig och nyttja de vackra energier som universum bjuder på under Juli månad.

Med den kosmiska budbäraren retrograd kan det också vara gynnsamt att blicka tillbaka för en kort stund. Pluto och Saturnus retrograd vid södranoden bidrar i allra högsta grad att gräva fram det som varit dolt. Stanna inte i det gamla för länge utan låt det gå, men möt det med kärlek.

Något som också är balsam för att skapa lugn är att förlåta och inse att alla gör sitt bästa utifrån sina förutsättningar. Det är dock du själv som väljer hur mycket energi du vill lägga på vad andra gör. Mitt tips är att inte fokusera på andra utan dig själv. Så, att du kan visa upp dig som den vackra hortensia du är för världen för att bli ditt allra bästa jag samt skapa det liv du vill leva.

Önskar dig en fin helg på återhörande från varmare breddgrader:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s