Dags att sträcka på sig

Min fantastiska Hortensia som jag köpte som lösblomma i början på Juli blommar och växer så det knakar. Enligt solöga vill hortensian berätta för oss att vi ska visa upp oss för världen. Så, frågan är vilken talang eller sida hos just dig går du och gömmer.

Denna sensommar har vi haft oerhört mycket getingar både inomhus och utomhus. Tror de flesta kan intyga detta och Solöga beskriver att just getingen vill berätta för oss att vi ska älska oss själva. Hur många gånger har vi inte hört att det är där vi måste börja. Säkert många, men ack så viktigt.

Idag kom jag iväg på min yogaworkshop och effekterna av den finns fortfarande kvar i kroppen. Jag slogs av en tanke, eftersom vi idag arbetade mycket med ryggen och vi uppmanades att sträcka ut den samt förlänga den i olika övningar. Riktigt jobbig och en stund kunde jag uppleva ett visst illamående. Det gick över och jag vet att detta är precis det som ska utvecklas och förbättras med hjälp av dessa övningar.

Många har problem med ryggen, med diskar som pressas ihop och inte minst bäcken som blir sneda. När jag började med yoga tvingades jag att sluta först, eftersom effekterna för mitt välbefinnande och min rygg inte var optimala.

I våras insåg jag dock att en stark och välmående rygg kräver varsamhet, men även ett medvetet arbete för att lösgöra låsningar i olika delar. Den fysiska kroppen och själen hänger ihop och därför måste vi arbeta med båda delarna. Jag är helt övertygad om att människor skulle slippa ryggproblemen om vi medvetet arbetade med vår ryggrad. Därför har jag valt att återvända till Ashtangayogan igen, för att bli stark och välmående.

Det kommer givetvis ta tid och mina låsningar sitter i bäcken, bröstrygg och i mina axlar, som är oerhört låsta för att uttrycka mig milt.

Vid stress drar inte minst kvinnor upp sina axlar, vilket resulterar i smärta och bekymmer med ryggen. Det är alltså inte läkemedelsindustrin som kan lösa ryggproblematiken, utan ett medvetet och hälsofrämjande arbete för att öka dess rörlighet med exempelvis yoga. Visst, det är obehagligt men jag vet att det på sikt kommer göra min rygg väl. Vad du väljer att tro på är givetvis upp till dig.

Vidare samtalade jag med en person om att etablera hälsosamma vanor och vi kom fram till att det tar tid. Det innebär dock att jag dag för dag närmar mig nya vanor och den stora målsättningen är att gå upp tidigt och yoga innan arbetet. Ni kanske märker att jag fortfarande arbetar på det, men det är alltså höstens stora utmaning. Det och att jag dagligen en stund om dagen ska ägna mig ät mitt skrivprojekt. Time will tell, men det är viktigt med målsättningar som är synbara.

Så, trots att inget blev som tänkt bjöd helgen på precis alla de där bitarna jag behövde. Nämligen vila, yoga, vänner och skratt samt skrivande och även reflektion.

Hoppas, du har haft en fantastisk helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s