Måttlighet, frosseri och välkyld champagne

Då har årets näst sista dag anlänt och det är om ett antal timmar dags att blicka in i det nya året. Allt det nya som ska komma, bantningstips och att lära sig den viktiga egenskapen måttlighet i alla typer av situationer. Det vill säga prata lagom, sova 8 timmar och dessutom vara lycklig eller kanske lagom lycklig annars kan det bli maniskt.

Vad det gäller just måttlighet är det något som är oerhört svårt anser jag. Ändå så matas vi med bilder och tips om hur vi ska göra allt måttligt. Likväl som att människor många gånger har ont av att någon shoppar för mycket, alltid har nya kläder, motionerar för mycket eller äter alldeles för nyttigt, så är det viktigt i den svenska själen att vara måttlig. Frågan är hur många är det egentligen?

Jag är inte måttlig alls. Antingen tränar jag för mycket, äter för mycket eller för lite, shoppar alldeles för mycket. Arbetar för mycket och pluggar för mycket och enligt vissa helt i onödan, dock inte för mig. Kan meddela att jag typ klättrar lite på väggarna och saknar en inlämningsuppgift🙈

Bristen på måttlighet visade sig hur som helst häromdagen hos optikern då jag skulle välja ett par glasögon. Redan vid ett har jag stora bekymmer och då handlar det inte om att det är svårt att välja ett par. Utan snarare om att jag helt enkelt i min fulla övertygelse behöver flera par.

Ivrigt påhejad av stylisten kom jag ut med inte mindre än tre nya par. Till saken ska också kanske nämnas att jag ofta använder linser. Men efter en välutförd argumentation där jag belyst eventuella bekymmer med en annalkande åldersynthet och dessutom en rispa på hornhinnan. Var saken enligt mig själv klar och mina argument var vattentäta eftersom det nu skulle innebära att glasögon kommer vara en del av den nya looken 2020. Huruvida han som körde bilen höll med är inte helt klart, men jag var mer än nöjd med min argumentation och var förmodligen inte mottaglig för en annan åsikt heller för den delen. Eller så kan det vara så att jag har utvecklad förmåga och talang för just argumentation. Något jag utvecklat under mina studieår på ett lysande sätt, om jag får säga det själv. Det kom verkligen till användning nu.

Så, det där med måttlighet tänker jag skippa 2020 också, eftersom det är så mycket roligare att vara omåttlig. Därmed lovar jag på hedersord att äta mycket hummer, njuta av den välkylda champagnen och med glädje se fram emot mina nya glasisar.

Så, 2020 bring it on🥂💫

Kära läsare Tack för detta år och må 2020 komma med många härliga förändringar💫🙏💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s