Jag blir trött

Jag orkar inte med flödet på socialamedier. Det finns liksom inget positivt överhuvudtaget. Visst är det speciella tider, men de blir inte roligare och bättre för att man grottar ner sig i allt som inte betraktas vara bra.

Det finns så mycket att vara glad och tacksam för och jag försöker verkligen tänka på det. Trots att energierna just nu är minst sagt speciella är det ingen som gynnas av den kollektiva rädslan som sprids och tar sig in i varenda springa och medvetande

Visst, ska man följa riktlinjer och undvika att träffa människor. Jag hade ett samtal med en vän förra veckan och vi båda konstaterade att våra liv inte förändrats. Det är liksom jag sambon och lille vovven som gäller just nu och så får det vara. Dagen till ära kom det upp gammal skåpmat, som jag fick synliggöra och justera. Dags att släppa taget om det som varit och istället bereda väg för något nytt.

Jag har också noterat att S försöker skapa polaritet genom att ta sig an Friskoledebatten. Visst, kan man konstatera att det är ytterst beklagligt, men den svenska skolan brottas faktist med betydligt tuffare saker än det. Jag tänker nämligen på att fler och fler inte kommer ha gymnasiebehörighet, vilket är mer alarmerande och något som verkligen borde synas under lupp.

Kanske är det så att enhetsskolan behöver ses över. Alla kanske inte kan passas in i den mallen längre. Tiderna förändras liksom och då kanske även skolsystem i sin helhet behöver anpassas till den tid vi lever i nu. För vi vet att skolmisslyckanden inte sällan leder till ett stort utanförskap. Den frågan skulle jag vilja aktualiserades inför nästa val och inom samtliga partier.

Detta var veckans spaning från mig. Fullmåne imorgon på förmiddagen, alltså dags för fullbordan. Ta hand om dig och ta vara på allt det vackra och fina du omges med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s