Vilken lycka

Att varje dag ha förmånen att skapa framtid här och nu är en ynnest. Att brinna för allas lika värde är något så viktigt och självklart. Att alla oavsett förutsättningar duger och ska vara accepterade samt älskade.

Den senare punkten är en maktkamp inom mig själv och handlar om att jag inte alls ser mig värdig att vara just älskad. Jobbar på det stenhårt och gör stora framsteg, men givetvis också bakåtsteg. Dock är min värdegrund sådan att alla är lika mycket värda och ska ha samma förutsättningar, men inget säger att resorna ska se likadana ut. Och visst är det just som det så vist förespråkats att det är resan mot målet som är det viktiga.

Idag tittade jag på Catwalk och funktionsnedsättningar har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har lärt mig så mycket och sett hur svårt det kan vara. Det var dock med sådan glädje jag tittade på filmen om dessa vackra och fina människor, som får uppleva en dröm att gå i upplevelse.

Det är berättelsen om att möta rädslor och arbeta med dem. Att inte ge upp att tro på att alla är lika mycket värda. Att älska sig själv och stå upp för den man är. Och att aldrig sluta drömma, för en dröm kan alltid bli verklighet.

Så med ett leende tackar jag för Glada Hudik och det oerhörda viktiga budskapet ni visat. Att få möta dessa underbart vackra människor och höra deras berättelse. Tack🙏

Om att ödmjukt öppna ögonen för utanförskapets klor och hur det kan forma människor och deras vardag. Det är dock också berättelsen om att leva här och nu. Våga tro att allt är möjligt och att vi alla förtjänar våra drömmar. Catwalk berättar också en grym historia om att det inte alltid ser/sett ut så, men vi kan faktiskt skapa det genom att tro att allt är möjligt.

Tacksam för denna fina berättelse som gav oss viktiga diskussioner och reflektioner, som vi kan ta med in i den framtid vi skapar här och nu🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s