Just så kan jag tänka

Ett mönster blev synligt i veckan, vilket gav mig nyttig information. Hur vi matats in i ett visst sätt att tänka. Att vissa människor snarare anser sig ha den rätta åsikten och om någon säger något annat ska man trycka till och säga emot.

Detta inträffade på ett möte och oavsett vadjag sade så ägnade en person sig åt att indirekt säga emot hela tiden trots att jag framförde min åsikt. Jag blev givetvis irriterad och kände att detta forumet ville jag inte ägna tid åt.

Därmed insåg jag att det var ett gammalt mönster och jag insåg att jag inte längre bara accepterade det för att vara till lags. Utan insåg att mina åsikter och tyckande är viktigt för mig sedan om andra håller med eller inte rör mig egentligen ryggen.

Jag insåg också att det är just denna typ av bemötande att det finns ett sätt att se på saker som är det rätta. Verkligen inte stämmer utan det finns många olika sätt. Däremot dödar ett sådant bemötande kreativiteten hos andra och det gör inte heller att det leder framåt. Jag insåg också varför jag avskyr dessa typer av möten där trångsyntheten bor. Nämligen av den enkla anledning att den dödar min kreativitet och intellektuella förmåga, som är så viktig och inspirerande för mig.

Dessutom en stor del av min drivkraft och det fria sättet att tänka och skapa ger mig så mycket glädje. Idag har jag njutit av det krispiga grymma vädret, som läker och healar. Dagarna då jag enbart anpassar mig är liksom över utan istället träder en ny starkare och betydligt intressantare människa fram. Den personen ska jag använda mer för att skapa allt det nya här och nu, för det är helt enkelt för trist att lyssna på trångsyntheten och jag inser att det inte går att anpassa sig till den längre.

Vi människor är fria varelse som har makten att bestämma över våra liv. Jag inser att den makten inte ska lämnas över till andras tyckande utan att vi själva ska välja det som resonerar med vår vackra själ.

Fina insikter så här i retrograd fasen och ännu en vecka kvarstår innan den kosmiska budbäraren går framåt. Den ska jag använda väl för att synliggöra andra mönster och personligheter det är dags att säga farväl till. Ta hand om dig✨

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s